Antonelli pakt Tramnitz en zijn eerste overwinning van het seizoen

Na het verzamelen van podiumplaatsen behaalde Andrea Kimi Antonelli zijn eerste overwinning in FRECA en keerde terug naar het kampioenschap.

gepubliceerde 01/07/2023 à 10:18

Gonzalo Forbes

Eerste overwinning in FRECA voor Andrea Kimi Antonelli. © Sebastiaan Rozendaal / Nederlands Fotobureau.

• De dag na de eerste FRECA-overwinning van zijn teamgenoot Rafael Câmara voegde Andrea Kimi Antonelli (Prema) ook zijn voornaam toe aan de lijst met winnaars van het seizoen 2023. De Italiaan won inderdaad Race 2 op Spa-Francorchamps.
  • Deel 3e, de beschermeling van Mercedes maakte een zeer goede start en plaatste zich meteen in de uitlaat van polesitter Tim Tramnitz (R-ace GP). Na een eerste deel van de race zijn rivaal te hebben gadegeslagen, helemaal in de regen van de Ardennen, ging Andrea Kimi Antonelli 18 minuten voor tijd in de aanval bij de Fagnes-keten. Met een geweldige manoeuvre wist de Transalpine-coureur de Duitser uit de weg te ruimen en voor het eerst de controle over Race 2 over te nemen.
  • Na deze inhaalactie kwam de safety car de baan op na het ongeval van Oleksandr Partyshev (KIC Motorsport) voordat hij werd verlengd vanwege de stilstand van Lucas Medina (Saintéloc Racing).
  • Na bijna een kwartier onderbreking werd Race 2 hervat, maar werd onmiddellijk gestopt met een rode vlag (en nooit meer herstart) vanwege het ongeval van Tim Tramnitz bij de uitgang van Raidillon. De Duitser deed het uiteindelijk goed aangezien hij zijn 2e ondanks zijn incident.
  • Omdat de race niet hervat is, bepalen de reglementen dat er rekening gehouden wordt met het klassement van de ronde voorafgaand aan de rode vlag.
  • Hierdoor won Andrea Kimi Antonelli voor de Duitser en Joshua Durksen (Arden). Voorlopig op het podium na het ongeluk van Tim Tramnitz neemt Hadrien David (ART Grand Prix) eindelijk genoegen met 4e plaats voor Rafael Câmara. Opnieuw een geweldige prestatie van Maya Weug (KIC Motorsport). Na zijn 7e plaats de dag ervoor, ze eindigt als 6e wederom zeer goede punten gescoord.
  • In het kampioenschap zorgt deze overwinning ervoor dat Andrea Kimi Antonelli het gat met leider Martinius Stenshorne (R-ace GP) aanzienlijk kan verkleinen. Terwijl hij er voor de start van Race 30 2 had, staat de Italiaan nu slechts 5 punten achter op de Noor, slechts 17 punten.e. Alles wordt opnieuw opgestart.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.