Zweden – SS8: Latvala gaat van de weg

gepubliceerde 15/02/2019 à 17:50

Jari-Matti Latvala (Toyota) est sorti de la route dans les 8,93km de Torsby, l’ES8 du Rallye uit Zweden, terwijl hij op de tweede plaats stond. De Fin raakte een muur van sneeuw voordat hij vast kwam te zitten.

Esapekka Lappi (Citroën) sloot de eerste etappe af met een schrammetje door het parcours dat komende zondag als Power Stage zal dienen, in 5'50''3 af te leggen. De Fin herwon bijna 3 seconden van Ott Tanak (Toyota). Andreas Mikkelsen (Hyundai) a suivi à plus de 4 secondes devant Elfyn Evans (M Sport) à plus de 7 secondes.

Sebastien Loeb (Hyundai) faalde op 11 seconden van de benchmark met een halve seconde voorsprong op zijn teamgenoot Thierry Neuville. M-Sport-coureurs Pontus Tidemand en Teemu Suninen finishten 13 seconden achter Kris Meeke (Toyota). De leider van het evenement werd gestoord door een wankele koplampstrip.

Teemu Suninen behoudt desondanks de leiding in de Rally van Zweden, 2 seconden voorsprong op Ott Tänak. Andreas Mikkelsen klimt op het voorlopige podium voor Elfyn Evans, Esapekka Lappi en Sébastien Loeb. Thierry Neuville volgt op de 7e plaats net voor Kris Meeke. Pontus Tidemand staat op de 9e plaats.