Terre de Lozère – Franceschi in masterdiploma

gepubliceerde 27/08/2022 à 21:16

Emmanuel Naud

Mathieu Franceschi (Fabia Rally2), winnaar van de eerste drie ronden van het seizoen, deed zijn status als leider van het Franse kampioenschap perfect eer aan door de eerste etappe van de Terre de Lozère onder de knie te krijgen. De Fayence-coureur won vijf van de zes beste tijden voordat hij terugkeerde naar Mende met ruim twintig seconden voorsprong op zijn achtervolgers.

De enige die Franceschi kon tegenhouden in zijn zoektocht naar een krasje, Florent Todeschini (Fiesta Rally2) bezette de voorlopige tweede plaats voor Benjamin Clémençon die zijn stempel drukte aan het stuur van de Polo GTI R5.

De Top 5 werd gecompleteerd door Manu Gascon (C3 Rally2) en Éric Rousset (C4 WRC).

Terrence Callea (208 Rally4) eindigde deze eerste dag aan de top van het tweewielaangedreven klassement, voor Jean-Baptiste Franceschi (Clio Rally4), naast zijn leiderschap in de Stellantis Motorsport Rally Cup.

Na mechanische tegenslagen bij Castine en vervolgens bij Langres had Mattéo Chatillon (Clio Rally5) ruim 20 seconden voorsprong op Florian Bouchonneau (Clio Rally5) in de Clio Trophy France Terre.

Morgen staan ​​vier klassementsproeven op het programma waaronder de 23 kilometer van Born, vrederechter van rallye, die tweemaal zal worden betwist.