DKR-winnaar in de Michelin Le Mans Cup

gepubliceerde 22/07/2017 à 20:07

DKR Engineering behaalde na Road to de tweede overwinning op rij Le Mans door het Michelin Le Mans Cup-evenement te winnen op Red Bull Ring (Oostenrijk) met de Norma M30 van Jean Glorieux en Alexander Toril. De Belg kwam al snel op voorsprong in de race tegen polesitter Alvaro Fontes, wiens SPV Motorsport Ligier JS P3 slechts vijfde werd.

Anthony Wells en Colin Noble behaalden de tweede plaats in de nr. 3 Nielsen Racing Ligier JS P79, terwijl Graff Racing het podium completeerde met de nr. 65 van Adrien Chila en Emilien Carde die profiteerden van de stop & go van Ross Warburton op de RLR M Sport Ligier voor een fout in de pits.

Ebimotors won in GT3 met de Lamborghini Huracan van poleman Emanuele Busnelli en Fabio Babini die de leiding in de categorie heroverden na het opgeven van de Mercedes Ram Racing's AMG GT3 bestuurd door Tom Onslow Cole en Remon Vos. De Nederlander viel waarschijnlijk uit na contact in de eerste bocht met de Ligier JS P3 van Ibran Pardo Javier, bestuurd door Mathijs Bakker, de teamgenoot van Javier Ibran.

La Ferrari Spirit of Race's nr. 458 F95 Italia van Maurizio Mediani en Christoph Ulrich behaalde de tweede plaats in de categorie, waarbij hij profiteerde van een stop & go die werd opgelegd aan de Optimum Racing Audi R8 LMS van Flick Haigh en Joe Osborne, die uiteindelijk het categoriepodium completeerde.