Lohéac – Belevskiy verzet zich tegen Bakkerud

gepubliceerde 04/09/2022 à 18:03

Emmanuel Naud

Het is niet verwonderlijk dat de Rallycross de Lohéac bood een kwaliteitsspektakel tijdens de twee racedagen.

Leider gisterenavond van de eerste dag, de Zwitser Yuri Belevskiy startte vanaf pole position na zijn overwinning in de halve finale.

De Audi S1-coureur kreeg de beste start in de slotconfrontatie voor zeven ‘white hot’-coureurs. Andreas Bakkerud (Fabia) stortte zich al snel in de Joker Tour. Vervolgens maakte hij enkele inhaalacties voordat hij tevergeefs druk uitoefende op de Zwitser. De jonge Audi-coureur sloot zijn weekend zo goed mogelijk af voor Bakkerud, regerend Europees RX1-kampioen.

Geweldige actie van Samuel Peu (208) die grote punten scoort voor het Franse kampioenschap door op het podium te komen voor Jonathan Pailler (208) en Jean-Baptiste Dubourg (208).

Damien Meunier (Polo), Anthony Pelfrene (208) en Fabien Pailler (208) vervolledigen het klassement voor de Supercar Finale.

David Bouet (Clio 5) won de Super1600 Finale voor Anthony Paillardon (Audi A1) en Jimmy Terpereau (C2).

Thuis behaalde Tom le Jossec (Clio 5) zijn vierde overwinning van het seizoen bij Junioren. Hij bleef Mathieu Fretin (Clio 5) en Valentin Lumet (Clio 5) voor.

Emma Chalvin (Twingo R1 RX) bleef het hele weekend aan de leiding en won de damesronde, voor Célia Dréan (Twingo R1 RX) en Sophie Joram (Twingo R1 RX).

Nicolas Beaucle (Mercedes Klasse A) slaagde er niet in om zijn vierde overwinning van het seizoen in de wacht te slepen, vóór Anthony Pelfrene (Clio 5), zijn belangrijkste rivaal in de titelrace. Paul Cocaign (Clio) sloot de Top 3 af.

Tony Bardeau (Civic Type R) behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen op de belangrijkste meeting van het jaar. Christophe Barbier (DS 3) en Jean-Mickaël Guérin (206 RC) completeerden het D4-podium.