Lessay: Jonathan Pailler profiteert ervan

Vanaf de laatste rij van de finale won Jonathan Pailler de eerste ronde van het Franse Rallycrosskampioenschap.

gepubliceerde 28/04/2024 à 19:31

Emmanuel Naud

Rallycross Frankrijk/Pierre Simenel

Discreet tijdens de kwalificatieheats, terwijl hij dicht bij de Top 5 bleef, won Jonathan Pailler (208 RX) nipt zijn plaats in de Finale met een 4e plaats in de “halve” B.

Vanaf de laatste startrij bouwde Pailler zijn race perfect op door in de laatste ronde de Tour Joker in te rijden. Een goede strategie die hem in staat stelde naar de bovenste trede van het podium te klimmen, vóór Steven Bossard (i20 RX) en Julien Fébreau (208 RX). De Top 5 wordt gecompleteerd door Juha Rytkönen (i20 RX) en Tamas Karai (Audi S1 ​​RX).

Verrassingen!

In Super1600 was Nicolas Eouzan (Twingo Super1600) de grote winnaar van het weekend. Hij won uiteindelijk voor Körmöczi Balazs (PoloSuper1600) en Jérémy Lambec (A1 Super1600).

In Junior wordt Valentin Lumet (Clio RX) de eerste leider, voor Kelig Gouesbet (Clio RX) en Hugo Jouan (Clio RX).

Axelle Corolleur (Twingo RX) bevestigde haar goede vorm met een overwinning bij de Dames, voor Mélanie Seignard (Twingo RX) en Chloé Danveau (Twingo RX).

Nicolas Beaucle (Mercedes Klasse A T3F) won in Divisie 3 voor Tony Lhomond (Fiesta T3F) en Kévin Jacquinet (Clio T3F).

In Divisie 4 was de overwinning van Luc Derrien (Civic F2000). Christophe Barbier (DS 3 F2000) kwam als 2e over de finish, voor Arthur Barbault-Forget (208 F2000), die van ver kwam.