SS1: Loeb, eerste winnaar in Argentinië

Sébastien Loeb heeft de eerste klassementsproef van de Rally van Argentinië gewonnen. Maar de afstand van het parcours laat nog niet toe dat er een hiërarchie in het peloton ontstaat.

gepubliceerde 26/05/2011 à 23:20

De leider in het kampioenschap won de Carlos Paz super special, nadat hij in de shakedown de tweede tijd had neergezet Sebastien Ogier. De Elzasser legde het 3,02 km lange parcours af in 2:25:9, 0:9 beter dan zijn naaste tegenstander Petter Solberg, die last had van een kapotte motoras van zijn DS3 WRC privaat.

Sébastien Ogier eindigde op slechts een tiende plaats van de Noor. De Fransman heeft vijf tienden voorsprong op de eerste Ford-coureur, Jari-Matti Latvala, die de versnellingsbak vervangen van zijn Fiesta RS WRC. Zijn teamgenoot, Mikko Hirvonen, eindigde als 5e, 1'7 achter de leider.

Daarachter is de kloof al beter zichtbaar. De lokale Federico Villagra (Ford) staat de eerste keer 7??2 achter. De Argentijn heeft twee tienden voorsprong op Matthew Wilson (Ford). Mads Ostberg (Ford) staat 2e, voor Ken Block (Ford).

Morgenmiddag wordt de eerste etappe hervat met 6 klassementsproeven op het programma.