Yoann Bonato keizerlijk tijdens de Rallye du Var

Yoann Bonato controleerde zijn voorsprong in de Rallye du Var. De regerend Frans rallykampioen won uiteindelijk voor Bryan Bouffier en Laurent Pellier na de problemen van Stéphane Sarrazin.

gepubliceerde 25/11/2018 à 10:46

Yoann Bonato (Citroën C3 R5) was tevreden met het behouden van zijn voorsprong in de laatste etappe van de Rallye du Var, met onder meer 3 klassementsproeven die vroeg in de ochtend werden betwist. De regerend tweevoudig Frans rallykampioen won uiteindelijk met een minuut voorsprong op Bryan Bouffier (Hyundai i20 R5) die de ereplaats van vice-kampioen inneemt door ongeveer tien seconden voorsprong te nemen op Laurent Pellier (Citroën).

Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) eindigde net buiten het podium, voor Quentin Gilbert (Skoda). Stéphane Sarrazin (Hyundai) mikte op de 2e plaats totdat hij door een lekke band op het laatste parcours 2 minuten verloor. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats, voor William Wagner (Ford Fiesta R6), Mathieu Arzeno (Skoda), Guillaume de Mevius (Citroën) en Éric Mauffrey (Skoda). Anthony Fotia (Citroën) slaagde er niet in de Top 5 te bereiken nadat hij mechanische problemen had ondervonden in de eerste SS terwijl hij op de 10e plaats stond.

Carlo Robert (Renault Clio R.S.) won de categorie R3, terwijl Hugo Margaillan de 208 Rally Cup domineerde. Florian Bernardi won de Clio R3T Trophy.

Ontdek het verslag van de Rallye du Var in nummer 2193 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.