Stéphane Consani onaantastbaar tijdens de Rallye Terre de Langres

De RacingLubes-coureur tekent zijn eerste overwinning van het seizoen door de Rallye Terre de Langres met ruime marge te winnen. In het kampioenschap worden de kaarten opnieuw geschud!

gepubliceerde 25/07/2021 à 17:55

Gautier Calmels

Na begin deze maand een zeer wrede verwaarlozing bij Castine te hebben meegemaakt, liet de Italiaanse Terre-kampioen van 2019 slechts een paar kruimels achter voor zijn tegenstanders en keerde idealiter terug naar het kampioenschap aan het stuur van zijn Ford Fiesta Rally 2.

“We wisten hoe we netjes moesten rijden en wisten hoe we moesten handelen wanneer dat nodig was” – Stéphane Consani

Achter de Ford-coureur tekende Cyrille Feraud zijn beste resultaat in het Franse Terrestriële Kampioenschap door de tweede plaats te behalen. De bestuurder van de Citroen C4 WRCex Sebastien Ogier, is wederom bijzonder consistent en is vanavond zeker opgetogen over dit prachtige resultaat, hij die eerder al 7 keer op de derde plaats eindigde.

“Het was geweldig, vooral met Jessica is het gewoon geluk. We hadden veel plezier” – Benjamin Clémençon

De verrassende winnaar van de Castine, Benjamin Clemençon, bevestigt zijn goede bedoelingen dit seizoen door de laatste trede van het podium te zetten. De Gard bevestigt daarmee zijn leidende positie in het kampioenschap.

Consani herstelt op het beste moment! © FR Media Live

Zowel in het Franse kampioenschap “2-wheel drive” als in de 208 Rally Cup vloog Mathieu Franceschi deze ronde door en nam de leiding in het kampioenschap. Lang dominant, Quentin Ribaud (Renault Clio RSR Rally5) liet zich een overwinning ontglippen die de armen ernaar uitstak. Aan het einde van de top 10 scoorde Paul Lamouret opnieuw een zeer mooi resultaat met zijn ouder wordende Mitsubishi Lancer Evo9.

In de Clio Trophy Terre eindigde Jean-Paul Monnin zeer sterk in deze laatste special en won met slechts 11s6 voorsprong op Quentin Ribaud.

Journalist MotoGP, Nascar, Rallye France, Endurance en Classic... Onder andere.