Simon Jean-Joseph: “Ik heb het fantastisch gehad”

Het was een glimlachende Simon Jean-Joseph die sprak aan de finish van de Rallye Terre de l’Auxerrois. De Martinikaan heeft zijn rijvaardigheid niet verloren.

gepubliceerde 01/05/2011 à 18:54

Villemant

Het is geen verrassing dat Simon Jean-Joseph deze tweede ronde van het Franse grindrallykampioenschap, verreden in Auxerre, won. Hij stond grotendeels aan de leiding aan het einde van de etappe van zaterdag en zette zijn talent vandaag niet in. Hij won geen enkele special, maar controleerde de race perfect. “Ik heb een geweldig weekend gehad, ik heb de competitie gemist en ik heb een geweldige tijd gehad. Ik weet nog niet wat de rest van het programma zal zijn, maar het was een groot genoegen om op onverharde wegen te rijden, een ondergrond waar ik van houd. »

Achter de onaantastbare Xsara-chauffeur WRC van het Petter Solberg-team werd tot het einde gestreden om de tweede plaats op het podium. Twee korte seconden lang Paul Chieusse (Peugeot 307 WRC) pakte in de laatste special de voorsprong op ??Manu?? Gascou (Peugeot 207 S2000).