Rally – Sylvain Michel-kampioen, Bonato-winnaar

Sylvain Michel verzekerde zich van de titel van Frans kampioen asfaltrally aan het einde van de Mont-Blanc Rally, gewonnen door Yoann Bonato.

gepubliceerde 03/09/2016 à 20:52

schrift

Yoann Bonato (DS 3 R5) bereikte de finish als 68e Rallye Mont-Blanc Morzine (Haute-Savoie) als winnaar en stelde daarmee de eerste overwinning van het seizoen veilig. De winnaar won met een voorsprong van bijna een minuut op Lionel Baud (Ford Fiesta WRC) die profiteerde van het van de weg gaan van Quentin Gilbert (DS 3 R5) in de voorlaatste special.

Pierre Roché (Skoda Fabia R5) completeerde het podium ruim twee minuten achter de winnaar en won de Michelin Trophy. Patrick Rouillard (Porsche 997 GT3 Cup) eindigde als vierde, voor Sébastien Carron (Ford Fiesta R5).

Na verschillende lekke banden kon Sylvain Michel (Fabia R5) slechts de tiende plaats behalen. Een van de kanshebbers voor de overwinning stelt niettemin de titel van Frans kampioen asfaltrally veilig.

Manu Guigou (Renault Clio 4) boekte opnieuw een succes in R3 door net achter de nieuwe Franse kampioen te eindigen.