Nicolas Ciamin wint het rallycircuit van Sainte-Baume

Dominators, Nicolas Ciamin en Yannick Roche wonnen aan het einde van de eerste editie van het Sainte-Baume Rallycircuit. Als winnaar van het merendeel van de specials zet de Niçois zijn reeks overwinningen voort en kijkt hij al vooruit naar 2022.

gepubliceerde 19/12/2021 à 13:47

Loïc ROCCI

Nicolas Ciamin sluit 2022 in stijl af. ©DPPI/M. Van Mattia

Dit weekend was er voor bijna iedereen wat wils. Door klassieke klassementsproeven en secties op de circuits en rond het circuit van Paul Ricard te combineren, bood deze race een origineel concept.

Afgezien van een snel vergeten spin (SS1) werd Nicolas Ciamin niet verrast door met ijs bedekte wegen. Door het gat voortdurend te vergroten, kon hij in de slotetappe meedoen zonder enig risico te nemen en eindigde op 1'18"6 voorsprong op zijn naaste achtervolger, Mathieu Arzeno. Door met zijn Skoda Fabia Rally2 Evo van het lokale team Oreca te winnen, zette de jonge 23-jarige coureur een reeks voort waarin hij respectievelijk Antibes, Haut-Pays Niçois en Var won. Deze opeenvolging van overwinningen bevestigt het talent van Ciamin die op zoek is naar oplossingen om volgend jaar vooruitgang te boeken op het WK en die ook kijkt naar de mogelijkheden in het Franse kampioenschap.

Als er niet echt om de eerste plaats werd gestreden, werden de tweedeprijswinnaars nauwer betwist. Een strakke uitleg verzette zich eerst tegen Mathieu Arzeno en Romain Dumas tot de terugtrekking van diens Porsche vanwege een koppelingsprobleem. Op deAlpine A110 dat hij ontdekte, gaf de winnaar van de finale van 2017, die plaatsvond in Sainte-Baume, zichzelf de schuld van twee fouten die hem er niet van weerhielden om op 2 te eindigene belde.

Op de 3e wandelingen wint Stéphane Ciaramitaro, die vorig jaar won, een nieuw podium in een evenement dat hij waardeert. Onder de optredens om nooit te vergeten is er de 4e plaats van Antoine Leclerc die meestal op het circuit speelt en nog nooit aan een race had deelgenomen rallye. Hij wist nog geen 3 minuten achter de winnaar te finishen. Iets meer ervaren in deze discipline, Cyril Raymond die vooral specialist is in rallycross gerangschikt 6e iets meer dan 3'30 achter Nicolas Ciamin. Tom Pieri verraste op zijn beurt door in de Top 10 te blijven achter het stuur van zijn kleine 208 R2.