Sanremo: Mikkelsen voor een hechte groep

Andreas Mikkelsen is de leider van een uiterst competitieve Sanremo Rally, waarbij de eerste zeven coureurs in het klassement in minder dan tien seconden bij elkaar worden gegroepeerd.

gepubliceerde 23/09/2011 à 16:08

Andreas Mikkelsen leidt de Rallye van Sanremo met een voorsprong van slechts 1??4 op zijn naaste achtervolger Thierry Neuville. De winnaar van de laatste Tour de Corse pronkt opnieuw met de 207 S2000 op het mediterrane asfalt. “Het is niet slecht, maar we missen op sommige plaatsen tractie, dus ik val niet te veel aan”, legt de Belg uit.

Maar Freddy Loix (Skoda) staat slechts vijf tienden achter zijn landgenoot nadat hij in de laatste special de derde plaats behaalde en twee opeenvolgende krassen tekende. De Belg pakte de voorsprong op Bryan Bouffier (Peugeot), dat naar de vierde plaats valt, 2??1 achter de Fabia S2000.

Bruno Magalhaes (Peugeot) bezet de zesde plaats, slechts acht tienden achter Scandola (Ford). Jan Kopecky (Skoda) klaagde over onderstuur in zijn Fabia en zakte naar de zevende plaats, 1??4 achter de Portugees. Pierre Campana (Peugeot) blijft negende, 21°3 achter de leider.

Guy Wilks krijgt niet de kans om te schitteren in Italië. De Brit raakte tijdens de eerste klassementsproef van de Sanremo Rally een brug, waardoor hij moest opgeven.

De ploegen hervatten het parcours dat vóór de dienst werd gereden en leggen in totaal een getimede afstand van 41,08 km af. De coureurs zullen dan strijden in de lange Ronde special (44 km), die 's nachts (vanaf 22 uur) wordt verreden.