Damiano de Tommaso winnaar van de Rally di Roma Capitale, Yoann Bonato 3e

Aan het einde van de tweede etappe van de Italiaanse ronde van het ERC-kampioenschap won de Skoda Rally2 Evo-coureur voor zijn landgenoot Simone Campedelli. In het gevecht pakte Yoann Bonato de 3e plaats in de laatste ES. Zonder tegenstander in RGT won Raphaël Astier net als Laurent Pellier in ERC4.

gepubliceerde 24/07/2022 à 17:17

Loïc ROCCI

Naast dat je nog 92,72 km tegen de klok moet rijden tijdens deze 2e Tijdens de etappe kregen de deelnemers te maken met zeer hoge temperaturen. Als Andrea Crugnola bij de opening van de debatten zijn eerste plaats bevestigde, kreeg hij vervolgens problemen met het gaspedaal waardoor Damiano De Tommaso het heft in handen kon nemen. De 26-jarige Italiaan liet nooit los en won voor het eerst in Rome, terwijl hij tegelijkertijd de vaste klanten versloeg.ERC. De Fabia evo2-coureur heeft een voorsprong van 10s4 op zijn landgenoot Simone Campedelli (Fabia evo) en Yoann Bonato.

Yoann Bonato en Benjamin Boulloud pakten de 3e plaats in de Power Stage (Red Bull Inhoudspool)

De Fransman vertrok met 4e vanmorgen 8s7 achter op 3e. Aan het einde van een zeer goede dag waarin hij en zijn bijrijder Benjamin Boulloud goed gebruik wisten te maken van hun Michelin-banden, hadden de Fransen nog maar 0s1 om terug te gaan op Efren Llarena aan de start van de Power Stage. Bonato bleef de Spanjaard voor en noteerde zijn 2e podium van het seizoen in ERC. 4e, Llarena zet weer een stap richting de titel.

Raphael Astier winnaar van de RGT Cup-categorie (Red Bull Content Pool)

In de RGT Cup was de spanning veel minder. Voor de 3e ronde van deze competitie werd het duel tussen Raphaël Astier en Manu Guigou onderbroken door het vertrek van laatstgenoemde zaterdagochtend. Met dit succes is de pilot van deAlpine uitstekend gepresteerd in het kampioenschap. Laurent Pellier, auteur van een voorzichtige start, verhoogde gisteren geleidelijk het tempo om Andrea Mabellini van de eerste plaats te verdrijven en naar de leiding te ontsnappen. Vandaag maakte hij zich absoluut geen zorgen over het winnen van de Rally4-categorie. Het volgende ERC-evenement vindt eind augustus (26-28) plaats tijdens de Barum Rally in Tsjechië.

Laurent Pellier winnaar van de ERC4-categorie (Red Bull Content Pool)