Latifi maakt de beste start op de Hungaroring

Nicholas Latifi won de eerste F2-race van het weekend in Hongarije nadat hij bij de start de beste start had behaald.

gepubliceerde 03/08/2019 à 12:23

Dupuis

Nicholas Latifi (Dams) stelde de overwinning veilig door bij de start van de eerste race de leiding te nemen F2 weekendje Hongarije. Vanaf de 3e positie startte de junior coureur van Williams versla de polesitter Nyck de Vries (ART GP) en Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) en bleef vervolgens de controle behouden tot aan de geblokte vlag.

Nyck de Vries beschermde echter zijn plaats als leider in het kampioenschap door de tweede plaats te behalen, terwijl het Jack Aitken (Campos Racing) was die het podium completeerde nadat hij vanaf de 7e positie was gestart. Na twee plaatsen te hebben gewonnen toen het licht uitging, besloot de bewoner van de Renault Sport Academy won nog twee plaatsen tegen Mick Schumacher (Prema Racing) en Luca Ghiotto in de pits.

Luca Ghiotto wist slechts de 6e plaats te veroveren. Terwijl hij voor Sergio Sette Camara (Dams) en Nobuharu Matsushita (Carlin) eindigde, werd de Italiaan bestraft voor een overtreding onder het virtuele safety car-regime.

Mick Schumacher zou voor Race 2 vanaf pole moeten starten nadat hij als 8e eindigde achter Jordan King (MP Motorsport). De Duitser eindigde voorop Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi) en Callum Ilott (Sauber Junior Team van Charouz).

De ongebruikelijke strategie met een lange eerste stint leverde geen resultaat op voor Anthoine Hubert (BWT Arden). De Fransman zette weliswaar de beste ronde van de race neer, maar door zijn elfde positie kon hij de twee bonuspunten niet scoren. Zijn landgenoot Giuliano Alesi (Drietand) eindigde als 11e achter Nikita Mazepin (ARTGP).

bijwerken. Uiteindelijk besloten de commissarissen daartoe verwijder de straffen voor Luca Ghiotto en Jordan King. De Italiaan staat op de vierde plaats, voor Sergio Sette Camara en de Brit.

F2 Race 2 op de Hungaroring wordt deze zondag vanaf 11 uur verreden. Het wordt live uitgezonden op Canal+ Décalé.