GP3 – Jack Aitken’s eerste overwinning in Spa

Jack Aitken behaalde zijn eerste overwinning in de GP3-serie door Race 2 op Spa-Francorchamps te winnen, die werd gekenmerkt door verschillende ongelukken.

gepubliceerde 28/08/2016 à 10:19

Jack Aitken (Arden International) scoorde zijn eerste succes in de GP3-serie door Race 2 op Spa-Francorchamps (België) te winnen. De regerend Eurocup Formule-kampioen Renault 2.0 en de Alps Series schoven vanaf de vierde plaats op de grid omhoog en behielden de leiding van het evenement door de botsingen te vermijden die het peloton ontsierden, waardoor de safety car drie keer naar buiten moest komen.

Antonio Fuoco (Trident) verzekerde zich van de tweede plaats nadat hij de leiding had overgenomen van Santino Ferrucci (Dams) en polesitter Matevos Isaakyan (Koiranen GP). De testpiloot Haas F1 behaalde zijn eerste podium, terwijl de Rus de leider van het rijdersklassement kon weerstaan Charles Leclerc (ART Grand Prix).

De Monegask, de dag ervoor gewonnen, behaalde pas de zesde plaats nadat hij in de laatste ronde niet had geremd bij de bushalte. Jake Dennis (Arden International) maakte van de gelegenheid gebruik om de laatste positie in te nemen. Steijn Schothorst (Campos Racing) en Nyck de Vries (ART Grand Prix) pakte de laatste punten.

De eerste onderbreking van de race vond plaats na een spin van Konstantin Tereschenko (Campos Racing) in de Fagnes. de race werd vervolgens stopgezet na contact tussen Jake Hughes (Dams) en Matthew Parry (Koiranen GP) en Nirei Fukuzumi (ART Grand Prix) met Kevin Jörg (Dams).