Prema behoudt de controle in FRECA, Paul Aron wint race 2

Na de overwinning van zijn teamgenoot Dino Beganovic de dag ervoor in Race 1, verbeterde polesitter Paul Aron zijn score door Race 2 te winnen.

gepubliceerde 24/04/2022 à 14:47

Jeremy Satis

Paul Aron won de tweede race van het weekend op Monza. © 2022 Klaas Norg / Nederlands Fotobureau.

Race 1 lag hem niet echt in de regen, er werden geen punten gescoord. Maar Paul Aron liet zich niet verslaan en zette zondag het record recht door voor pole position te gaan. De piloot Mercedes wist deze om te zetten in een overwinning, zijn eerste van het seizoen, nadat hij vorig jaar als derde eindigde in het kampioenschap.

Vorig jaar al erg op zijn gemak tijdens de laatste twee ronden van het jaar in Mugello en vervolgens in Monza, bevestigde Prema zijn goede vorm door alle sessies van het weekend te domineren. Het was Dino Beganovic, winnaar van Race 1 op zaterdag, die zondag achter Aron eindigde.

De Zweden Ferrari Driver Academy, eerste leider van het kampioenschap aan het einde van deze ronde, versloeg Gabriele Mini (ART Grand Prix) in de tweede ronde, waardoor de Italiaan het podium sloot. De introductie van push-to-pass lijkt zijn vruchten af ​​te werpen, aangezien er talrijke overschrijdingen zijn waargenomen.

In dit kleine spelletje viel vooral Michael Belov (MP Motorsport) op. De Rus, die uiteraard onder de vlag van de FIA ​​racet, eindigde als 5e nadat hij vanaf de 9e positie was gestart. Uitstekende start van het seizoen ook voor Kas Haverkort (Van Amersfoort), die een mooie 4e plaats behaalde nadat hij de dag ervoor als 5e eindigde.

Aan Franse kant is regerend vice-kampioen Hadrien David (R-ace GP) degene die het meest schitterde. Vanaf de zevende plaats eindigde de Fransman op dezelfde plaats. Nadat hij werd ingehaald door Belov, versloeg hij Sebastian Montoya (Prema). Uitstekende score gegeven door rookie Macéo Capietto (Monolite Racing), met zijn eerste punt (7e) net voor zijn landgenoot Sami Meguetounif (MP Motorsport). De twee FA Racing-teamgenoten Victor Bernier en Esteban Masson eindigden respectievelijk 10e en 17e. Owen Tangavelou (G22 Racing) staat 4e.