Aron verzet zich tegen de comeback van David om Race 1 in Barcelona te winnen

Vanaf pole position moest Paul Aron in de laatste ronden Hadrien David weerstaan ​​om de eerste plaats aan de finish te behouden.

gepubliceerde 15/10/2022 à 14:18

Gonzalo Forbes

5e overwinning van het jaar voor Paul Aron, winnaar van Race 1 in Barcelona. © Diederik van der Laan / Nederlands Fotobureau.

Onder de Catalaanse zon begon alles heel goed voor Paul Aron (Prema). Op pole position na het domineren van de kwalificatie, de protégé van Mercedes maakte een perfecte start door zich te beschermen tegen een mogelijke aanval van Dilano Van't Hoff (MP Motorsport) of Kas Haverkort (Var).

Goed geholpen door de verschillende veldslagen in zijn kielzog wist Paul Aron al snel een gat te slaan en een rustige race te beleven. Het was zonder te rekenen op een Hadrien David (R-ace GP) die in de laatste 10 minuten werd losgelaten. Na het wegwerken van Dilano Van't Hoff en Kas Haverkort kwamen de Habs als een speer terug op de Est die daarna rustig aan de leiding stond.

Met 6,7 of zelfs 9 tienden per ronde kwam Hadrien David in de slotmomenten snel terug op Paul Aron. Helaas probeerde de Fransman alles op de Prema-coureur, maar zijn zeer goede verdediging weerhield hem ervan de geringste aanval uit te voeren, waardoor hij genoegen nam met 2e plaats voor 147 duizendste terwijl Dilano Van't Hoff zijn eerste punten van het seizoen scoorde met 3e positie op de lijn.

Leider van het kampioenschap, Dino Beganovic (Prema) ervaren een wat schokkerige race. Tot 10e op de grid na de motorstraf van Lorenzo Fluxa (R-ace GP), leed de Zweed zelfs bij het voltooien van de eerste ronde op 14e plaats. Als hij daarna terug kon komen, eindigde degene die dicht bij de titel was aan de poorten van de Top 10 en zonder het minste punt. Beginnend achter Dino Beganovic maakte Gabriele Mini (ART Grand Prix) een goede comeback naar 5e plaats om de kloof in het kampioenschap te verkleinen. Altijd 2e, kwam de Italiaan terug tot 43 lengtes achter zijn rivaal voor de laatste race van het weekend aanstaande zondag (16 uur).

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.