Liam Lawson domineert Prema-coureurs in race 1

Liam Lawson (Hitech) scoorde zaterdag zijn tweede succes van het seizoen en domineerde race 1 van de Britse Grand Prix op Silverstone in de Formule 3.

gepubliceerde 01/08/2020 à 11:22

Jeremy Satis

Liam Lawson (Hitech) heeft de Prema-chauffeurs getemd. De Nieuw-Zeelandse coureur zegevierde over de kampioenschapsleider, de Australiër Oscar Piastri (Prema) en zijn nummer twee, de Amerikaan Logan sergeant (Prema). Vanaf de 2e plaats mag het lid van het juniorenteam van Red Bull nam in de eerste ronde de definitieve controle over de race over en haalde polesitter Logan Sargeant in.

Dit betekent niet dat hij een gemakkelijke race heeft. Verre van daar. Halverwege de race begonnen de twee auto's van het Italiaanse team zelfs op hem terug te komen. Hij moest zelfs moeite doen om Piastri achter zich te houden, terwijl laatstgenoemde hem in ronde 10 naar buiten probeerde te brengen. Maar zijn viriele verdediging was perfect.

De Nieuw-Zeelander profiteerde ook van een tweede deel van de race dat werd onderbroken door de twee Safety Cars, na de lichte botsing tussen Doohan en Viscaal voor de pitingang, daarna de meer spectaculaire tussen Max Fewtrell (Hi-tech), Olli Caldwell (Drietand) en Lucas Dunner (MP Motorsport).

de staat van de auto Trident was zelfs huiveringwekkend, maar alle piloten doen het goed. Het was ook onder safety car-omstandigheden dat Lawson als winnaar over de finish kwam.

Aan de Franse kant eindigde Clément Novalak (Carlin), startend vanaf de 11e positie, als 8e en in de punten. Hij pakt ook de twee punten voor de snelste ronde van de race en zal alle luxe hebben om zondag in race 2 vanaf de tweede startrij te starten. Theo Pourchaire (ART Grand Prix) eindigde als 12e, na een veelbewogen race in het peloton.