F3 – Eriksson slaat dubbel op Red Bull Ring

Joel Eriksson heeft de laatste twee races van het F3 European Championship op de Red Bull Ring gewonnen. Lando Norris kende een ingewikkelder einde van het weekend.

gepubliceerde 24/09/2017 à 18:56

Joel Eriksson (Motopark) won de laatste twee evenementen van de F3 Europees kampioenschap op het circuit van Spielberg (Oostenrijk) nadat hij had geprofiteerd van zijn poleposities.

Als de Zweed zich moest verzetten Lando Norris (Carlin), tweede in Race 2 verderop Nikita Mazepin (HitechGP) kon de Brit tijdens het laatste evenement hopen op de titel. De kampioensleider probeerde zijn Scandinavische rivaal in te halen, maar zijn aanval was niet succesvol omdat deze eindigde met schade aan zijn contact auto en degradeerde hem naar de 17e positie.

Nikita Mazepin bereikte opnieuw het podium en veroverde een positie, voor zijn teamgenoot Tadasuke Makino. De HitechGP-coureurs profiteerden met name van de slechte start van Callum Ilott (Prema Powerteam), die uiteindelijk stopte na contact met Ralf Aron (HitechGP), laatste in Race 3.

Ontdek het rapport van de DTM au Red Bull Ring in AUTO uitgave 2133wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.