F3-C3: Lucas Auer laatste winnaar op Hockenheim

Lucas Auer won de laatste race van het F3 Europees kampioenschap op Hockenheim, voor Jordan King en Tom Blomqvist.

gepubliceerde 19/10/2014 à 12:50

Lucas Auer (Mücke Motorsport) won de 33e en laatste race van het seizoen F3 Europees Kampioenschap na starten vanaf de derde positie. De Oostenrijker wist de voorsprong te pakken op polesitter Tom Blomqvist (Jagonya Ayam met Carlin), winnaar van race 2, die uiteindelijk naar de laatste trede van het podium klom na eveneens te hebben verloren van Jordan King (Carlin).

Tom Blomqvist behoudt echter de eretitel van vice-kampioen tegen Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) die genoegen moest nemen met de zesde plaats nadat hij pas vanaf de achtste plaats was gestart. De toekomstige piloot Toro Rosso, die achter Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam met Carlin) eindigde, leverde desondanks een schitterend duel af tegen de kampioen Esteban Ocon (Prema Powerteam) die achter de Nederlander eindigde. De twee grote tegenstanders van het seizoen vochten wiel aan wiel en zorgden ervoor elk contact te vermijden.

De F3 European Championship-races op Hockenheim moeten volledig gezien worden hier.

Ontdek het verslag van het Europese F3-kampioenschap in Hockenheim in uitgave 1983 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.