F3 – C3: Günther wint de laatste race van het seizoen

Maximilian Günther (Prema) won de laatste race van het Europese F3-seizoen 2017 op Hockenheim.

gepubliceerde 15/10/2017 à 12:05

Jeremy Satis

Startend vanaf pole position, Maximiliaan Günther (Prema Powerteam) profiteerde van de moeilijkheden van Callum Ilott (Prema Powerteam) om de leiding te nemen voor Joel Eriksson (Motopark). Lando Norris (Carlin), slecht gekwalificeerd, weet op te schuiven naar 5e positie uit de eerste ronde. Na ongeveer tien ronden te hebben geworsteld met zijn landgenoot Jake Hughes (Hitech GP), wist hij vier ronden lang de overhand te krijgen.e plaats.

De race werd onderbroken door een Full Course Yellow nadat Ferdinand Habsbourg (Carlin) van de baan ging. Bij de groene vlag zijn de twee leiders al vertrokken en Guan Yu Zhou (Prema Powerteam) slaagt er niet in om gelijke tred te houden totdat hij wordt gepakt door Norris, maar zonder te worden ingehaald.

Deze overwinning voor Maximilian Günther staat hem echter niet toe om er 2 terug te winnene plaats in het kampioenschap die hij moet afstaan ​​aan Joel Eriksson, auteur van een zeer goed einde van het seizoen. Guan Yu Zhou eindigt als derdee van de race voor Norris die de rookietitel bezegelde, Ilott en Hughes. Pedro Piquet (VAR) eindigt als zevendee voor Nikita Mazepin (Hitech GP). Joey Mawson (VAR) en David Beckmann (Motopark) completeren de top 10.