F3-C3: Eriksson wint voor Hubert

Joel Eriksson behaalde zijn eerste overwinning in het Europese F3-kampioenschap door Race 3 in Spa te winnen, vóór Anthoine Hubert.

gepubliceerde 30/07/2016 à 15:56

Joel Eriksson (Motopark) behaalde zijn eerste overwinning in F3 Europees kampioenschap aan het einde van race 3 op Spa-Francorchamps (België). De Zweed pakte de voorsprong op polesitter George Russell (HitechGP) toen de lichten uitgingen, terwijl de Brit Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en Ben Barnicoat (HitechGP) bleven hangen.

Dit ongeval kwam Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) ten goede, die naar de tweede plaats klom voor George Russell, die goed hersteld was na een val in het klassement. De Brit completeerde uiteindelijk het podium achter de Fransman, vóór de kampioenschapsleider Lance wandeling (Prema Powerteam).

De Canadees vergroot desondanks zijn voorsprong in het kampioenschap met vier punten tegen zijn teamgenoot Maximilian Günther op de zesde plaats achter Nick Cassidy (Prema Powerteam). De Duitser staat nu 61 punten achter op de eerste plaats in het rijdersklassement, met nog drie ontmoetingen te gaan voor het einde van het seizoen.

Niko Kari (Motopark), de inwoner van Red Bull Junior Team, behaalde de zevende plaats voorsprong Nikita Mazepin (HitechGP), Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) en David Beckmann (Mücke Motorsport).

De volgende ronde van het Europees kampioenschap F3 vindt plaats van 9 tot en met 11 september op de Nürburgring.