F3-C3: Eriksson sluit het weekend in stijl af

De Zweed won de laatste race van het FIA F3-weekend op de Hungaroring.

gepubliceerde 18/06/2017 à 19:32

Jeremy Satis

Startend vanaf pole position, Joël Eriksson (Motopark) maakte zich door zijn achtervolger Callum Ilott (Prema) geen moment zorgen om de overwinning. Nadat de eerste ronde voorbij was, veranderde geen enkele plaats vooraan in het peloton. Gua Yu Zhou (Prema) eindigde wederom op de 3e plaatse na opnieuw een slechte start Lando Norris (Carlin) die als 4e eindigdee tot de straf van 5 seconden die de Chinezen kregen omdat ze de baan hadden afgesneden, waardoor hij achter de Engelsman degradeerde.

David Beckmann (Motopark) behaalde opnieuw een top 5 voor zijn Duitse landgenoot Maximilian Günther (Prema). Jake Hughes (Hitech GP) werd 7e voor Joey Mawson (Van Amersfoort) en Jehan Daruvala (Carlin). Nikita Mazepin (Hitech) eindigde in de top 10 in een race zonder pensionering of botsing.

Aan het einde van deze race herwint Joel Eriksson de leiding in het kampioenschap, voor Maximilian Günther en Callum Ilott.