F3-C2: Blomqvist neemt Verstappen over op Hockenheim

Tom Blomqvist behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen in F2 Race 3 op Hockenheim. De Carlin-coureur haalde Max Verstappen in het kampioenschap in.

gepubliceerde 18/10/2014 à 19:56

Dupuis

Tom Blomqvist (Jagonya Ayam met Carlin) zou wel eens de eretitel van vice-kampioen van de F3 Het Europees Kampioenschap sinds zijn zesde overwinning van het seizoen aan het einde van Race 2 in Hockenheim (Duitsland), waar hij vanaf pole startte, stelde hem in staat om verder te gaan Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) voor twee punten voorsprong op de toekomstige coureur Toro Rosso eindigde slechts op de vijfde plaats.

Het Britse team behaalt een dubbel met Antonio Giovinazzi die in de 16e ronde de voorsprong wist te pakken van Lucas Auer (Mücke Motorsport). Toch wist de Oostenrijker de druk van te weerstaanEsteban Ocon (Prema Powerteam) die net buiten het podium eindigde.

De F3 European Championship-races op Hockenheim moeten volledig gezien worden hier.