Dubbele klap voor Logan Sargeant, die de leiding in het kampioenschap herwint

Logan Sargeant werd zaterdag aan het einde van race 1 de leiding in het kampioenschap ontnomen door Oscar Piastri en won race 2 om de leiding in het rijdersklassement terug te winnen. Théo Pourchaire behaalde een knappe 5e plaats.

gepubliceerde 30/08/2020 à 10:43

Jeremy Satis

Teleurgesteld dat hij de leiding in het kampioenschap heeft verloren na motorstoringen in race 1, Logan sergeant plaatste de kerk deze zondag weer in het centrum van het dorp en won daarmee race 2 van de Belgische Grand Prix van Formule 3. De Amerikaan versloeg zijn teamgenoot Frédérik Vesti (Prema) en de protégé van Red Bull Liam Lawson (Hitech). Deze overwinning, vergezeld van de twee punten voor de beste ronde van de race, stelt hem in staat de controle over het rijdersklassement terug te winnen met zeven eenheden tegen Oscar Piastri, 6e van de dag.

De Australiër, vijfde aan de streep, kreeg vijf seconden straf omdat hij misbruik maakte van de limieten van de baan om Richard Verschoor in te halen in Eau Rouge. Een penalty die goed uitpakte Theo Pourchaire, wat teruggaat naar de 5e plaats. De Fransman dacht dat hij een nieuw podium uit België mee naar huis zou nemen na zijn mooie 2e plaats behaald in race 1. Maar hoewel hij 3e was, kon hij niets doen zonder DRS op de aanval van Lawson, wat ook Alexander Smolyar en Piastri ten goede kwam. paar ronden later. De Fransman pakte nog steeds de punten voor de 5e plaats en bevestigde zijn goede consistentie.

Pierre-Louis Chovet van zijn kant was niet aan het einde van de race. De Fransman schoot in de 5e ronde direct na het rechte stuk van Combes, terwijl hij opnieuw een goede comeback maakte. Clément Novalak behaalde de 18e plaats van de dag.