Het F2-weekend op Silverstone in één oogopslag

Nu vind je na elk Formule 2- en Formule 3-weekend in één oogopslag wat je moet onthouden van het raceweekend.

gepubliceerde 19/07/2021 à 17:29

Jeremy Satis

De man van het weekend: Oscar Piastri (Prema)

Een eerste persoonlijke polepositie sinds september 2019, een podium, twee beste ronden in de race, 39 punten verzameld gedurende het weekend en vooral een leidersplaats in het kampioenschap gestolen Guanyu-Zhou, het weekend was erg goed voor de Australiër. Terwijl de mijlpaal halverwege het seizoen net is bereikt, begint de pilot Alpine blijft aan momentum winnen.

De teleurstelling van het weekend: Liam Lawson (Hitech-Grand Prix)

De Nieuw-Zeelandse rookie, die een voortreffelijke start van het seizoen heeft gekend en al een overwinning op zijn naam heeft staan, heeft zijn Engelse weekend enigszins doorstaan. Hij werd 7e in Race 1 en 5e in Race 2. Hij scoorde niet in de hoofdrace nadat hij ver in de kwalificatie was begonnen (11e). De beschermeling van Red Bull leek vooral langzaam in de race, zo erg zelfs dat hij tijdens het weekend twee keer werd ingehaald door Oscar Piastri, op een circuit waar inhalen niet talrijk is.

Liam Lawson was minder in vorm op Silverstone. © Xavi Bonilla / DPPI

Video van het weekend: Piastri's verdediging op Verschoor in de hoofdrace.

Als Oscar Piastri vijf punten voorsprong heeft op Zhou aan de kop van het kampioenschap en niet slechts twee, komt dat doordat hij, ondanks recalcitrante achterbanden, het enthousiasme van Richard Verschoor in de voorlaatste ronde kon vasthouden en zo zijn plaats op de ranglijst kon veiligstellen. podium.

Weetje van het weekend: De fout van Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi)

Het weekend werd voor de Chinezen niet gemist. Integendeel, zoals blijkt uit zijn overwinning in de hoofdrace. Maar als de piloot Alpine niet langer aan de leiding staat in het kampioenschap, vanwege zijn fout in de eerste ronde van Race 1. Bij het verlaten van bocht 4 zette de UNI-Virtuosi-coureur een te grote stuurhoek op zijn koude banden en ging er alleen vandoor. Zaterdag scoorde hij daardoor geen enkel punt.

Het nummer :

1
Richard Verschoor behaalde zijn eerste overwinning in Formule 2 aan het einde van Race 2 op zaterdag. De Nederlander, die voor zijn seizoen met financieringsproblemen kampt, stapt alleen de vergadering binnen via een ontmoeting met MP Motorsport, in afwachting van het vinden van andere sponsors. Dit succes dat hij dankzij het omgekeerde raster heeft verworven, zou hem veel krediet moeten opleveren.

Het weekend van Theo Pourchaire :

Kwalificatie: P5
Race 1: P5
Race 2: P10
Hoofdrace: P8

De Fransman was nog steeds geblesseerd aan zijn linkerarm nadat hij in Bakoe een radiusfractuur had opgelopen en kende een moeilijke start van het weekend, waarbij hij de controle over zijn stuur verloor. auto in zijn eerste vliegende ronde. Maar dit legde alleen maar meer nadruk op zijn 5e plaats in de kwalificatie en in Race 1. Maar twee slechte starts in C2 en C3 zorgden ervoor dat hij veel plaatsen en dus veel punten verloor. Hij verlaat Engeland met tien extra punten.

De verklaring van het weekend: Robert Shwartzman na Race 1:

“De radio begon te knetteren, dus ik haalde hem eruit. Dat betekent dat ik vrijwel de hele race zonder radio heb gereden. Het was net als vroeger, ik had het gevoel dat het de jaren zeventig waren, toen ze nog geen radio's hadden, het waren alleen zij en de auto. Het was best gaaf om te ervaren.”