Race 2 voor Daruvala, Pourchaire uit de punten

Jehan Daruvala (Carlin), auteur van twee podia sinds het begin van het jaar, behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen door race 2 op Monza te winnen.

gepubliceerde 11/09/2021 à 15:41

Jeremy Satis

Deze keer verliep de race niet chaotisch, zoals eerder op zaterdagochtend de tweede overwinning van het seizoen voor Théo Pourchaire (ART Grand Prix). Wijzer, de piloten neutraliseerden zichzelf meer, ook al deden sommigen het goed, zoals met name de Indiër Jehan Daruvala (Carlin). Nadat hij de frontlinie had verlaten, werd de piloot ondersteund door Red Bull wist bij de start polesitter David Beckmann (Campos) in te halen. Het enige wat hij hoefde te doen was opstijgen en alleen winnen, waarbij de Duitser de hele race met zijn ogen in de spiegels had doorgebracht. Beckmann gaf ook toe in de 19e ronde, ten gunste van Bent Viscaal (Drietand) die zijn eerste podium pakte. Robert Shwartzman (Prema) completeert het trio, voor Liam Lawson (Hitech), wederom 4e.

Geen punten voor Gietstoel

Théo Pourchaire (ART Grand Prix), dominant in de C1, eindigde op de plaats die hem vóór de race was toegewezen: 10e. Ondanks een uitstekende start waardoor hij twee posities kon winnen, en een uitstekende opportunistische duik Oscar Piastri (Prema) in de derde ronde beleefde de inwoner van Grasse een moeilijker tweede deel van de race, met delicate banden. De Habs zijn hun drie plaatsen kwijt, en scoren dus geen punten. Ter herinnering: hij zal zondag in de hoofdrace vanaf de 3e plaats starten.

Kampioenschapsleider Oscar Piastri eindigde op zijn beurt als zevende en pakte bovendien de twee punten voor de beste ronde. Hij maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om een ​​paar kruimels voorsprong te krijgen Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi), zijn tweede plaats in het klassement en 8e in de race. We zullen ook de nieuwe tegenslagen noteren van Christian Lundgaard (ART Grand Prix), die aan het begin van de race betrokken raakte bij een incident en die al zijn tijd besteedde aan het proberen weer in de punten te komen. Gevangen in de C1 wist Daniel Ticktum (Carlin) een mooie comeback te maken van de 22e naar de 11e positie, wat hem daarentegen geen punten opleverde.