F3 – De verrassing van Menezes, de continuïteit van Ocon

Als Esteban Ocon twee nieuwe poles won op Spa-Francorchamps, komt de verrassing van Gustavo Menezes die in Race 2 vanaf de eerste plaats zal starten.

gepubliceerde 20/06/2014 à 19:19

Esteban Ocon (Prema Powerteam) zal dit weekend nog steeds moeilijk te verslaan zijn op Spa-Francorchamps, waar de vijfde ronde van de F3 Europees Kampioenschap. De leider van het kampioenschap won tijdens de eerste kwalificatiesessie met een tijd van 2'10"049, waardoor hij slechts 61 duizendsten voorsprong had Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), Antonio Fuoco (Prema Powerteam) en Lucas Auer (Mücke Motorsport) vormen de tweede rij met minder dan drie tienden achterstand voor Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) die een goede prestatie neerzette en op een halve seconde finishte achter -tweede vanaf pole.

Maar de Amerikaan stopte daar niet mee en bood zichzelf het voorrecht aan om pole te winnen voor Race 2 op een natte baan met een tijd van 2'25"458, waarbij de inwoner van Van Amerfoort Racing ruim een ​​seconde voorsprong heeft op zijn teamgenoot Max Verstappen die dat ook zal doen. voltooi de eerste rij. Esteban Ocon zal “slechts” genoegen moeten nemen met de derde plaats, nadat hij zeven tienden verloor van zijn Nederlandse tegenstander, startend voor John Bryant-Meisner (Fortec Motorsports) en Felix Serralles (Team West-Tec F3)

Esteban Ocon nam wraak op de op één na beste tijden, wat hem de pole voor Race 3 opleverde met vier tienden voorsprong op John Bryant-Meisner en een halve seconde op Felix Serralles. Felipe Guimaraes (Double R Racing) completeert de tweede startrij voor Max Verstappen en de verrassende poleman uit de vorige race.