F3 / Hockenheim: Marciello wint in C2

Raffaele Marciello boekt zijn eerste overwinning in de F3 Euro Series na Race 2 op Hockenheim. De Prema Powerteam-coureur blijft Hannes van Asseldonk en Felix Rosenqvist voor.

gepubliceerde 28/04/2012 à 18:16

Raffaele Marciello profiteerde van de omgekeerde grid van Race 2 en profiteerde van een bevredigende derde plaats, waarvan hij profiteerde door een bliksemstart te maken, waardoor Tom Blomqvist (ma-con Motorsport) ter plekke achterbleef en de leiding kon nemen van de race door Lucas Wolf (URD Rennsport) in te halen. Het Prema Powerteam behaalde daarmee zijn tweede succes op rij na de overwinning van Daniel Juncadella in Race 1. De Italiaan eindigde met een voorsprong van zes seconden op de Nederlander Hannes van Asseldonk (Fortec Motorsport) die, startend vanaf de vierde positie, tweede werd. in de eerste ronde. De twee coureurs die de eerste rij bezetten, daalden in het klassement naarmate de race vorderde.

Door vanaf de zesde plaats te starten klimt Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) na zijn derde plaats in Race 1 opnieuw op de laatste trede van het podium. De Zweed blijft de Brit William Buller (Carlin) voor en Carlos Sainz Jr (Carlin), poleman van Race 1 en 3 die tijdens het eerste evenement de tweede plaats behaalde. Sven Müller (Prema Powerteam) behaalde de zesde plaats, voor Lucas Wolf (URD Rennsport) en Alex Lynn (Fortec Motorsport). Daniel Juncadella (Prema Powerteam), de winnaar van Race 1, schoof op naar de vierde positie voordat hij stopte na contact met de Dallara F312 Mercedes van Sven Müller.