F3 / Hockenheim: Juncadella maakt een dubbele klap

Daniel Juncadella tekent op Hockenheim zijn tweede overwinning van het weekend en neemt de leiding in het kampioenschap. Polesitter Carlos Sainz Jr. eindigde als tweede, voor Felix Rosenqvist.

gepubliceerde 29/04/2012 à 12:25

Het podium is precies hetzelfde als dat van Race 1 met een vergelijkbare context. Carlos Sainz Jr (Carlin) die vanaf pole startte, miste zijn start en werd ingehaald door Daniel Juncadella (Prema Powerteam) en Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport). De programmapiloot Red Bull wist de voorsprong op de Zweed een paar meter verderop toch terug te winnen, maar kon zijn landgenoot niet direct bedreigen, ook al bracht hij zijn vertraging na 25 ronden terug tot zeven tienden. De Prema Powerteam-rijder tekent zijn tweede succes in drie races na zijn pensionering in Race 2.

De leider in het kampioenschap heeft daarmee 50 punten, negen punten voorsprong op zijn landgenoot Carlos Sainz Jr. Ook Felix Rosenqvist kende een goed weekend en klom drie keer naar de laatste trede van het podium. De Zweed vertrekt met 38 punten op de klok. Raffaele Marciello (Prema Powerateam), winnaar van Race 2 die profiteerde van de omgekeerde grid, was vanochtend niet succesvol omdat hij een drive-through kreeg omdat hij de limieten van het circuit had overschreden. De Italiaan eindigde op de 13e plaats.

Ontdek het rapport van de F3 Euro Series op Hockenheim in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad en vanaf woensdag in de kiosk.