F3-C3: Verstappen blijft onverslaanbaar op Spa-Francorchamps

Max Verstappen tekent de eerste hattrick van het seizoen door dit weekend op Spa-Francorchamps alle drie de races te winnen. Het podium wordt verder gecompleteerd door Esteban Ocon en Gustavo Menezes.

gepubliceerde 22/06/2014 à 12:44

Dupuis

Het peloton van F3 Het Europees Kampioenschap werd opnieuw losgelaten voor Race 3 op Spa-Francorchamps, maar dat is goed Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) dat won en daardoor ongeslagen blijft in de Belgische Ardennen. De Nederlander nam vanaf de eerste ronden de leiding in de race en behield zijn leidende positie ondanks de neutralisatie veroorzaakt door het ongeval tussen Hector Hust (Team West-Tec F3) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam met Carlin).

Esteban Ocon (Prema Powerteam) verloor opnieuw van Max Verstappen, maar de leider in het kampioenschap kan tevreden zijn met dit nieuwe podium nadat hij dicht bij zijn pensionering was gekomen na contact in het peloton. De Fransman heeft een voorsprong van 94 punten op Tom Blomqvist (Jagonya Ayam met Carlin), die zijn naaste tegenstander blijft, terwijl de grote winnaar van het weekend nog steeds 113 punten achter staat, net op gelijke hoogte met Lucas Auer (Mücke Motorsport) die slechts 21e werd in de race.

Het podium is identiek aan dat van de vorige race, aangezien Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) opnieuw de derde plaats pakt en eindigt voor Félix Sérrallés (Team West-Tec F3) en Nicholas Latifi (Prema Powerteam).

De testen zijn integraal te (her)bekijken deze link.

Ontdek het verslag van het Europese F3-kampioenschap op Spa-Francorchamps in uitgave 1966 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.