Zandvoort – Race 2: Overwinning en de titel voor Feller en Drudi in de Sprint Cup!

Ricardo Feller en Mattia Drudi wonnen de laatste race van het seizoen in GT World Challenge Europe, op Zandvoort, en behaalden de Sprint Cup-titel. De wedstrijd tegen Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy kwam ten einde nadat de Mercedes van Akkodis ASP in de eerste ronde stopte.

gepubliceerde 15/10/2023 à 15:01

Dorian Grangier

© SRO - Patrick Hecq

• We kennen de Sprint Cup-kampioenen van 2023 in GT World Challenge Europe! Ricardo Feller en Mattia Drudi wonnen de titel aan het einde van de laatste ronde van het seizoen, die deze zondag in Zandvoort werd betwist. De bemanning van Audi nr. 40 van het Tresor Orange 1-team, de dag ervoor winnaar in Race 1, deed het deze zondag opnieuw in Race 2 en profiteerde van de voortijdige stopzetting van de race. Mercedes nr. 88 van Akkodis ASP.
  • Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy hadden bij de start van Race 2 nog alle kansen om gekroond te worden, maar hun hoop werd al in de eerste ronde de bodem ingeslagen. De Rus werd bij de ingang van de derde sector geraakt door Lorenzo Patrese, coureur van de nr. 99 Audi van het team Tresor Attempto Racing... en dus garagebuurman van de nieuwe Sprint Cup-kampioenen! Beide auto's vielen uit en de radiator van de Mercedes was lek.

• De overwinning in Race 2 ging daarom na een waanzinnige race naar Ricardo Feller en Mattia Drudi! Na 20 minuten van het evenement viel er hevige regen op het circuit van Zandvoort, waardoor de coureurs gedwongen werden op gladde banden op een natte baan te rijden terwijl ze wachtten tot de pitlane openging! Calan Williams was het meest wendbaar en vermeed het maken van fouten in tegenstelling tot Maxime Martin, die toen leider was.
  • Uit veiligheidsoverwegingen besloten de stewards om tijdens de pitstop een Full Course Yellow op te leggen, om files in de korte pitlane op Zandvoort te vermijden. Bij de herstart nam Ricardo Feller het snel over Valentino Rossi dan op Niklas Krütten.
  • De #32 BMW van Charles Weerts en Dries Vanthoor stond lange tijd vast in het verkeer en wist op te schuiven naar de tweede plaats, dankzij een waanzinnige stint van Dries Vanthoor aan het einde van de race. Team WRT plaatste zelfs twee auto's op het podium sinds de #30 van Niklas Krütten en Calan Williams als derde eindigde. Valentino Rossi maakte tien minuten voor het einde van de race een fout en viel naar de 7e plaats.
  • Niklas Krütten en Calan Williams wonnen ook de Sprint Cup-titel in de categorie Goud.