Spa-Francorchamps – Race 1: CMR komt als overwinnaar uit de strijd tevoorschijn

Aan het einde van een levendige race won Toyota nr. 30 van het CMR-team, bestuurd door Stéphane Lémeret en Stéphane Tribaudini, Race 1 op Spa-Francorchamps.

gepubliceerde 23/07/2022 à 21:41

Dorian Grangier

Eerste overwinning voor Lémeret en Tribaudini in FFSA GT dit seizoen, op Spa-Francorchamps © Julien Delfosse / DPPI

Een perfecte race maar geen gemakkelijke overwinning voor het CMR-team. De bemanning van de Toyota Supra nr. 30 moest vechten om zijn eerste succes te behalen FFSA GT dit seizoen. Stéphane Lémeret en Stéphane Tribaudini wonnen Race 1 op Spa-Francorchamps.

Het Frans-Belgische duo wist ondanks een lastige start de pole te verzilveren. Na een aanvankelijk mislukte remming kwam Lémeret als derde uit de Bronbocht. Aan het einde van een bitter gevecht met de nr. 3 CSA Racing Audi van de Castelli – Cougnoux-crew nam Toyota uiteindelijk de overhand tijdens de Tribaudini-estafette. De Fransman vertrok vervolgens om als leider in het zilver en overall over de finish te komen, ruim vijf seconden voorsprong op de nr. 111 Audi van het Saintéloc-team. Erwan Bastard moest tot de laatste ronde weerstand bieden voor de 5e plaats tegen Hugo Chevalier op de Mercedes nr. 87 Akkodis ASP.

Van der Ende en Servol zetten een show neer op Spa-Francorchamps!

De #111 Audi kwam uiteindelijk niet op het podium terecht, nadat hij de halve race aan de leiding had gestaan. Alexis Cougnaud zat tijdens zijn hele periode in moeilijkheden en verloor in een paar minuten tijd drie posities. De prestatie van vandaag kan worden toegeschreven aan de bemanning van L'Espace Bienvenue met de #17 BMW. Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende, die als 41e en laatste startten na een probleem in de kwalificatie, wisten op te schuiven naar de 6e plaats!

Iets verderop vond nog een grote strijd plaats, om de overwinning in Pro-Am. Daar Porsche nr. 10 van het duo Piguet – Varutti bereikte eindelijk de top van zijn categorie, na een intens gevecht met deAlpine nr. 30 van het CMR-team. Nicolaas Prost en Rudy Servol maakten een zeer goede comeback van de 18e plaats en eindigden op de 7e plaats in het algemeen klassement.

In de categorie Am maakten Christian Hamon en Michael Blanchemain zich geen zorgen en wonnen met de nr. 69 Audi van het Full Motorsport-team.