WEC – Regen overheerst tijdens de 6 Hours of Fuji

De 6 Hours of Fuji kon niet verreden worden vanwege hevige regenbuien op het Japanse circuit. Audi won de constructeurstitel, terwijl Toyota zonder moeite zijn eerste succes boekte.

gepubliceerde 20/10/2013 à 09:09

Dupuis

De groene vlag werd nooit gezien tijdens de 6 Hours of Fuji, aangezien de Japanse ronde werd stopgezet na zware regenbuien waardoor de raceleiding de auto's niet op de baan kon vrijgeven. Hoewel de auto's voortdurend zijn geëvolueerd onder het safety car-regime, wordt er aan het einde van het evenement nog steeds een klassement en een slotceremonie vastgesteld, ook al scoren alle coureurs slechts de helft van de punten.

Als gevolg hiervan, Toyota remporte son premier succès de la saison avec la TS030 n°7 de Nakajima-Lapierre-Wurz won vorig jaar regelmatig op deze route. Terwijl Audi de constructeurstitel won, won de nr. 18 R2 van Duval-Kristensen-McNish pakt de tweede plaats naarmate zijn team dichter bij de titel komt, waarbij de nr. 18 R1 van Tréluyer-Fässler-Lotterer achteraan in het peloton eindigt met de nr. 8 Toyota van Davidson-Boom-Sarrazin na een ritje naar de pits. Rebellion completeert het podium met de Lola B12/60 van Belicchi-Beche, maar het Zwitserse team is zeker trotser op succes op Petit Le Mans.

Oak Racing wint in LMP2 met de #35 Morgan van Baguette-Plowman-Gonzalez die pole pakte in de categorie. Aston Martin overwinningen in GTE Pro en GTE Am. De overwinning in de eerste categorie gaat naar de nr. 97 Vantage van Makowiecki-Turner-Mücke, terwijl Senna-Poulsen-Nygaard de nr. 95 wint.

Onze speciale correspondent keert terug naar dit specifieke weekend van WEC in Fuji in nummer 1932 van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.