Rebellion wint Petit Le Mans, Muscle en TDS-titel

Rebellion Racing behaalt zijn eerste overwinning op Petit Le Mans. Muscle Milk Pickett Racing won nog steeds de ALMS-titel, terwijl Thiriet van TDS Racing de ELMS-titel pakte.

gepubliceerde 21/10/2012 à 09:09

Dupuis

Rebellion Racing zal het onderwerp bij Petit onder de knie hebben Le Mans door pole en overwinning te pakken met Neel Jani, Andrea Belicchi en Nicolas Prost qui ont offert à l’écurie helvétique sa première victoire à Road Atlanta au terme d’une course qui a vu rapidement les autres LMP1 être en déroute. Le Muscle Milk Pickett Racing semblait en mesure de se battre face à l’équipe suisse, Lucas Luhr prenant même les commandes de la course dans la première heure à l’issue des ravitaillements. Mais la HPD ARX-03a n°6 a vu sa course étruite après avoir été sortie de la piste par une Porsche 911 GT3 Cup de la catégorie GTC.  40 minutes de réparation ont alors été nécessaires pour permettre à l’auto de reprendre la piste. L’équipage Luhr-Dumas-Graf ne se classe que 34e mais profite de la déroute des Lola du Dyson Racing pour décrocher le titre en ALMS.

Door de slechte prestaties van de LMP1's kon de lagere categorie zich onderscheiden. Bouchut-Diaz-Tucker pakte de overwinning in LM P2 door de HPD ARX-03b van Level 5 Motorsports op de tweede plaats te plaatsen in het algemeen klassement, waardoor Scott Tucker en Christophe Bouchut de LMP2-kroon konden pakken in ALMS. Het racepodium wordt gecompleteerd door de Morgan van het Conquest-team. Uithoudingsvermogen met Plowman-Lux-Heinemeier Hansson (vóór de buitenbedrijfstelling van laatstgenoemde) die slechts acht seconden achter de HPD op de finishlijn faalde. Tucker en de gebroeders Franchitti completeren daarom het podium met de tweede HPD ARX-03b van Level 5 Motorsports, terwijl de top vijf wordt gecompleteerd door de Oreca 03 van Thiriet by TDS Racing, bestuurd door Thiriet-Tinseau-Beche die de titel won in ELMS door te winnen voor de Highcroft Racing DeltaWing onder leiding van Gunnar Jeannette en Lucas Ordonez. Alex Popow wint de ALMS L MPC-titel met overwinning voor Core Autosport, vertegenwoordigd door Popow-Wilkins-Dalziel. De Oak Racing Morgan (Nicolet-Pla-Baguette) pakte pas de vijfde plaats in LM P2 nadat de race verstoord werd door een starterprobleem.

Extreme Speed ​​Motorsports pakt GT-overwinning mee Ferrari 458 Italia van Vilander-van Overbeek-Sharp die de Corvette C30 ZR6 van Garcia met slechts 1 seconden naar de finish leidt.Magnussen-Taylor. De Chevrolet eindigde voor de twee BMW M3 E92's van Auberlen-Summerton-Müller en Summerton-Alzen-Müller. NGT Motorsports won zonder problemen in de GTC met het team Farnbacher-Giermaziak-Cisneros, voor de twee Porsches van het TRG-team met Canache-Pumpelly-Di Guidia en Collard-Hedlund-Gutierrez. IMSA Prestaties Matmut won gemakkelijk in GTE Am en won daarmee de categoriekroon in ELMS met de Porsche 911 GT3 RSR van Narac-Armindo-Pons.

Het podium van Petit Le Mans is gewijzigd na onderzoek door de stewards. De #37 Morgan, die de derde plaats in het algemeen klassement had veroverd, werd gedegradeerd, waarbij Martin Plowman werd gedegradeerd omdat hij zeven minuten te lang had gereden. De HPD ARX-03b nr. 55 van Level 5 Motorsports van Franchitti-Tucker-Franchitti erft daarmee de laatste trede van het podium.

Ontdek het verslag van de ELMS en ALMS finales op Petit Le Mans in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosk.