Dubai 4H – Algarve Pro Racing wint race 1

Algarve Pro Racing won Race 1 van de Dubai 4H met zijn trio John Falb, Kyffin Simpson en James Allen.

gepubliceerde 11/02/2023 à 17:57

Valentin GLO

Algarve Pro Racing wint de Dubai 4H (Foto: Algarve Pro Racing)

James Allen is momenteel op dreef. De Australiër was al winnaar van de 24 Hours of Daytona in de fotofinish in de categorie LM P2 en kwam zaterdag opnieuw als winnaar over de finish tijdens de 4 Hours of Dubai. De 26-jarige coureur kreeg in het laatste uur de overhand op Charlie Eastwood (DKR Engineering) en bezorgde de overwinning aan Algarve Pro Racing en zijn teamgenoten Kyffin Simpson en John Falb.

Het Portugese team had alles kunnen verliezen toen de Amerikaanse coureur, de Bronze van het trio, al na een half uur racen ronddraaide. Meer angst dan kwaad voor Falb, maar de #25 APR stond toen buiten het podium, op de vierde plaats. De Barbadiaanse Kyffin Simpson en vervolgens James Allen leidden vervolgens de achtervolging om weer op de leiding te komen van DKR Engineering.

Na een intermezzo van Nikita Mazepin (99 Racing) bovenaan het klassement streden Eastwood en Allen in het laatste uur om de overwinning. Dit viel uiteindelijk in handen van de inwoner van Melbourne. Neel Jani, de laatste fakkeldrager van 99 Racing na Mazepin, completeerde het podium voor het Britse team, gestraft door de last-minute afwezigheid van Félix Porteiro en de komst van Gonçalo Gomes na vele wendingen.

Cocorico in LM P3 met een Ligier hattrick en een dubbel van de Franse teams. MV2S Racing won daarmee zijn categorie met de nr. 29, bestuurd door Jerome de Sadeleer, Viacheslav Gutak en Fabien Lavergne. Graff Racing pakte de tweede plaats met de nr. 8 van het trio Fabrice Rossello, Xavier Lloveres en François Heriau.

We zouden zelfs kunnen spreken van een driekleurige triplet sinds CD Sport het podium completeerde met Michael Jensen, Nick Adcock en Valdemar Eriksen. Hoewel het bedrijf in Frankrijk is gevestigd, voert het team in ALMS de Spaanse vlag.

Geen fout van Walkenhorst Motorsport in GT sinds de BMW M4 GT3 vanaf pole won. Het trio Chandler Hull, Nicky Catsburg en Thomas Merrill maakte zich nooit zorgen.

Tot zondag om 12 uur (Franse tijd) voor de tweede race van het Dubai-weekend.