Lessay Rallycross – Goede start voor Fébreau

Op het circuit van Lessay in Manche vindt dit weekend de eerste ronde van het Franse Rallycrosskampioenschap plaats. Julien Fébreau (Supercar) en David Bouet (Super1600) eindigden de eerste dag aan de leiding.

gepubliceerde 01/05/2022 à 09:05

Emmanuel Naud

Het seizoen 2022 is in volle gang © Rallycross France

Julien Fébreau was betrokken bij een programma van vier races in het Franse kampioenschap met de 208 RX1 van DA Racing en kon zich geen beter debuut voorstellen. Inderdaad, “de stem van F1 » op Canal + won afgelopen zaterdag de eerste twee kwalificatierondes.

Vierde in Q1, David Vincent (208 RX1) behaalde de derde plaats in Q2. Een consistentie waardoor de Bretonse coureur voorlopig op de tweede plaats kon komen, vóór Romuald Delaunay (DS 3 RX1), de Franse vicekampioen van 2021.

Julien Fébreau © Rallycross Frankrijk

Titelhouder Samuel Peu (208 RX1) was tevreden met een 15e tijd in Q1 voordat hij terugkeerde naar de top van de urenstaat met een 2e plaats in Q2. David Fèvre (208 RX1) vervolledigde de voorlopige Top 5 van deze eerste dag.

In Super1600 nam David Bouet, regerend Frans juniorenkampioen, deel aan deze eerste bijeenkomst van het seizoen met een Fabia RX3 voordat hij in de volgende race terugkeerde naar de Clio RSR RX3. Als vierde in Q1 won Bouet in de daaropvolgende “kwalificatie” en nam daarmee de leiding in de Super1600 over, voor Dylan Dufas (Clio RSR RX3), winnaar van Q1. Kandidaat voor de kampioenstitel Jimmy Terpereau (C2 RX3) completeerde het voorlopige podium.

Lessay was ook gastheer van de eerste ronde van het Juniorkampioenschap, dat werd betwist met de Clio RSR RX's. Valentin Lumet werd tweede in Q1 en vervolgens winnaar van de laatste kwalificatieheat van de dag. Hij bleef Mathieu Fretin en Luc Derrien voor op de avond van deze eerste dag.

Rallycross Frankrijk

Wat de Coupe de France betreft, Nicolas Beauclé (Mercedes Klasse A) domineerde Divisie 3 door beide kwalificatierondes te winnen. In Divisie 4 deelden Jean-Mickaël Guérin (206 RC) en Tony Bardeau (Honda Civic) de heat-overwinningen. De eerste stad eindigde de eerste dag op de eerste plaats, voor Bordeaux. Terug in de Rallycross klom Tom Daunat (206) op het voorlopige podium.

Vastbesloten om de Women's Cup te winnen die werd betwist met de Twingo R1 RX's, behaalde Amélie Moliexe de eerste plaats voor Mélanie Lefrançois, de snelste in Q1. Thuis bezet Chanel Launay de voorlopige derde plaats.