Rallycross de Faleyras – Afgeknotte finales

Na de omstreden kwalificatie kende de Faleyras Rallycross een iets te bewogen slotfase met helaas de evacuatie van een coureur per helikopter.

gepubliceerde 28/05/2023 à 20:27

Emmanuel Naud

Eén keer belichten we de Coupe de France-evenementen.

Als vijfde op zaterdagavond won Anthony Mauduit (Clio 3) de twee zondagkwalificaties en bleef in hetzelfde tempo tijdens de eliminatiefasen om zijn eerste overwinning van het seizoen in Divisie 4 te boeken, voor Xavier Allereau (208) en Jean-Mickaël Guerin ( 206 RC).

In Divisie 3 won Nicolas Beauclé (Klasse A T3F) drie van de vier kwalificatierondes. De piloot van de Mercedes won in de halve finale voordat hij zijn tweede overwinning van het seizoen tekende om zijn status als leider van de Coupe de France te bevestigen. Referentie in de categorie een paar jaar geleden keerde Christophe Saunoir (Audi A1) terug op het podium met een tweede plaats voor Cyril Coué (Polo T3F).

Comfortabel op het circuit van de Gironde bevestigde Mélanie Lefrançois (Twingo R1 RX) haar goede gevoelens met een eerste overwinning voor Amélie Moliexe (Twingo R1 RX) en Célia Dréan (Twingo R1 RX) die genoten van de geneugten van het podium.

Bij de Junioren verliet Valentin Lumet (Clio Rally5 RX) het hele weekend de top van het klassement niet om naar de hoogste trede van het podium te klimmen. Marceau Launay (Clio Rally5 RX) scoorde dit seizoen opnieuw een podium door de tweede plaats te behalen, voor Louka Bourd (Clio Rally5 RX).

Dur

De Super1600 Finale was helaas het toneel van de gewelddadige crash van Jimmy Tereperau (Fabia Super1600), de hele redactie van AUTOhebdo wenst hem een ​​spoedig herstel.

Het behouden klassement is dat aan het einde van de halve finale Anthony Paillardon (Audi A1Super1600) tot winnaar werd uitgeroepen, vóór Julien Meunier (Fabia Super1600).

De Supercar stond onder hoge spanning! Na twee botsingen tijdens de eerste bocht werd de race onderbroken. Net als in Super1600 is de eindrangschikking gebaseerd op die van de halve finales. Anthony Paillardon (208 RX) erfde de overwinning voor Jean-Baptiste Dubourg (DS 3 RX) en Jonathan Pailler (208 RX).