Volg de 4 Uur van Spa-Francorchamps live

Volg de 4 Uren van Spa-Francorchamps, vijfde ronde van het ELMS-seizoen, live video vanaf 11 uur.

gepubliceerde 25/09/2022 à 11:05

Dorian Grangier

Volg de 4 uur van Spa-Francorchamps in ELMS live video © Florent Gooden / DPPI

De vijfde speelronde van het Europese seizoen Le Mans Series vindt deze zondag plaats op Spa-Francorchamps. Op het Waalse circuit was het Yifei Ye met de COOL Racing die zaterdag de snelste was in de kwalificatie. De Chinese coureur pakte in zijn duel met Patrick Pilet (IDEC Sport) de betere tijd met 0.307 seconden en pakte de ronde op poleposition in 2:03.544. Nicolas Jamin pakte de derde plaats op 0.628 seconden achterstand voor Panis Racing. Een goede operatie voor het Franse team voorafgaand aan de race, aangezien Prema deze zondag pas als achtste zal starten. De sessie werd onderbroken door een rode vlag nadat Fabio Scherer de baan verliet aan het stuur van de nr. 43 Inter Europol Competitie.

Compromisloos in de vliegende ronde-oefening dit seizoen pakte Malthe Jakobsen haar vijfde pole position in evenveel ronden in LM P3. De jonge Deen van COOL Racing reed zijn beste ronde in 2:11.062, voor Kay van Berlo (United Autosports nr. 3) met 0.860 seconden en Nico Pino (Inter Europol Competition nr. 13) met 1.171 seconden, voor een Ligier-hoed. truc.

In GTE Pro domineerde Conrad Grunewald de categorie van start tot finish tijdens deze sessie. De Amerikaanse Kessel Racing-coureur versloeg Ahmad al Harthy (Aston Martin AMR nr. 69 van Oman Racing met TF Sport) met 1.111 seconden en Diego Alessi (Ferrari 488 GTE Evo nr. 32 van Rinaldi Racing) met 1.223 seconden.

Volg hieronder de live video van de 4 Uren van Spa-Francorchamps vanaf 11 uur via het European Le Mans Series YouTube-kanaal. Start van de race om 11 uur.

Een jonge journalist met heimwee naar de autosport van weleer. Opgegroeid met de heldendaden van Sébastien Loeb en Fernando Alonso.