Prema wint op meesterschap tijdens de 4H van Barcelona

In Barcelona pakte Prema zijn derde overwinning van het seizoen in vier ELMS-rondes. Panis Racing en COOL Racing op het podium.

gepubliceerde 28/08/2022 à 15:48

Valentin GLO

Prema racet richting de ELMS-titel (Foto: Xavi Bonilla / DPPI

Na Le Castellet en Imola behaalde Prema een derde overwinning in vier ronden ELMS dit seizoen betwist. Bij de 4H van Barcelona nam het Italiaanse team vanaf het eerste uur van de race de leiding dankzij Ferdinand Habsburg. De Oostenrijker startte vanaf de 7e positie. Zijn teamgenoten Lorenzo Colombo en Louis Delétraz slaagden er vervolgens in hun poging om als overwinnaar het schaakbord te bereiken. Daarachter streden Panis Racing en COOL Racing om de overige twee plaatsen op het podium. In het kampioenschap presteerde Prema uitstekend, aangezien het IDEC Sport-team, tweede in het klassement voorafgaand aan de Catalaanse ontmoeting, ruim verloor door een fout van Paul Lafargue en slechts 13e eindigde.

In LM P3 was het de Inter Europol Competitie die het evenement van begin tot eind domineerde. Charles Crews, tweede in zijn categorie bij de start, nam snel de controle over met de #320 Ligier JS P13 – Nissan van het Poolse team. Nico Pino en Guilherme Oliveira deden de rest. De enige Duqueine die meedeed, de nr. 4 DKR Engineering, eindigde op de tweede plaats met zijn trio Sebastian Alvarez, Alexander Bukhantsov en Tom van Rompuy. Op pole vervolledigde de COOL Racing nr. 17 van Malthe Jakobsen, Michael Benham en Maurice Smith het podium.

Voortijdige stopzetting voor de Iron Dames

De GTE-categorie verloor vanaf het begin een van de belangrijkste kanshebbers voor de overwinning. Na een uitstekende start vanaf de tweede positie waardoor ze de leiding kon nemen, werd Sarah Bovy feitelijk tegen de muur gestuurd door de nr. 3 Eurointernational LM P10 van Freddie Hunt, die zijn debuut maakte in ELMS. Dorian Pin zou komende zondag ook zijn eerste race in het kampioenschap rijden, maar het vroegtijdig afhaken van de Iron Dames besliste er anders over. Het is waarschijnlijk slechts uitstel voor de jonge Française, die in deze omstandigheden opnieuw door haar team zou moeten worden geselecteerd voor de volgende ronde van het kampioenschap, de 4 uur van Spa-Francorchamps, op 25 september.

Libérée de sa principale rivale pour la victoire dans cette classe, la Porsche 911 RSR – 19 n°77 de Proton Competition s’est imposée avec Christian Ried, Lorenzo Ferrari en Gianmaria Bruni. De Ferrari's behaalden de tweede en derde plaats met de #55 van Spirit of Race (Duncan Cameron, Matthew Griffin, David Perel) en de #66 van JMW Motorsport (Giacomo Petrobelli, Sean Hudspeth, Miguel Molina).

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.