F4 Frankrijk in Misano: Giltaire wint met voorsprong van Peugeot in C3

De leiders van het Franse F4-kampioenschap zorgden voor een show in Race 3 door een intens duel aan te gaan op Misano. Evan Giltaire won uiteindelijk, Enzo Peugeot was één plaats teruggegaan omdat hij zijn rivaal buiten de grenzen van het circuit had ingehaald.

gepubliceerde 16/07/2023 à 17:28

schrift

Nieuwe intense F4 Frankrijk-bijeenkomst in Misano / © KSP Reportages

Er was geen gebrek aan belangstelling voor de vijfde bijeenkomst van het Franse F4-kampioenschap van 2023. De verwachte mano een mano tussen Enzo Peugeot en Evan Giltaire, die beiden op de titel mikken, vonden plaats, net als die tussen Romain Andriolo en de Canadees Kevin Koster om de voorlopige derde plaats.

De Japanner Hiyu Yamakoshi is de grote verliezer van deze etappe in Misano (Italië), waarin coureurs als Edgar Pierre en de Amerikaan Garrett Berry hun opkomst aan de macht konden bevestigen.

Een spannend einde van Race 3

Dankzij de dubbele polepositie die op vrijdag tijdens de kwalificatiesessie werd behaald, werd Peugeot opnieuw op de startgrid geplaatst voor Race 3 en kon hij zijn positie niet behouden toen de lichten uitgingen. Giltaire, Andriolo en de Roemeen Andrei Duna namen meteen de leiding over, waardoor Foster Pierre zorgen moest maken voor de 5e plaats.

Een botsing in het hart van het peloton leidde tot de pensionering van de Duitser Max Reis en het uitstappen van de safety car. Tijdens de neutralisatie werd Yamakoshi verrast door een vertraging en kon hij de situatie niet vermijden auto van de Italiaan Leonardo Megna. Beide coureurs stopten onmiddellijk, waardoor de safety car gedwongen werd snel terug te keren naar de baan. Garrett Berry had net tijd om Louis Schlesser te passeren en naar de 7e positie te gaan.

De race kwam uiteindelijk weer op het goede spoor voor een aantal wilde laatste minuten! Drie duo's zouden met grote intensiteit strijden: Peugeot / Giltaire om de overwinning, Andriolo / Foster om het podium en Pierre / Berry om de 5e plaats.

Giltaire moest wachten tot het begin van de laatste ronde om de opening te vinden op Peugeot, dat van buitenaf een paar bochten verder probeerde te repliceren om de voorsprong te herwinnen. Maar tijdens zijn manoeuvre overschreed Enzo de grenzen van de baan en zag zichzelf gedegradeerd naar de 2e plaats.

Winnaar Giltaire maakte van de gelegenheid gebruik om de leiding in het Franse kampioenschap te behouden, maar slechts zeven punten scheiden de twee Franse hoopvolle spelers vóór de laatste twee evenementen.

Daarachter behield Andriolo zijn derde plaats ondanks de aanvallen van Foster en scoorde een derde podium op rij in Misano. Voor minder dan achthonderdste gaf Pierre niet toe aan Berry en behaalde hij zijn derde 3e plaats in de meeting.

Louis Schlesser was vaak snel tijdens het evenement en eindigde op de 7e plaats, waardoor de laatste plaatsen in de top-10 overbleven aan Karel Schulz, Enzo Richer en de Spanjaard Pol Lopez.

Tot ziens van 22 tot 24 september in Lédenon (Gard) voor de rest van het Franse F4-kampioenschap 2023.