Drap Rally – Solorijder van Bruno Riberi

gepubliceerde 18/04/2022 à 11:51

Gautier Calmels

Bruno Riberi-Florian Haut-Labourdette © Bruno Riberi

Voor de eerste editie heeft de Rallye National de Drap nam met succes deel aan de Franse Rally Cup met een deelnemersveld in Modern en VHC, rallymonumenten zoals de Col de Braus of het legendarische Turini en een onmiskenbare winnaar, Bruno Riberi, mede bestuurd door Florian Haut-Labourdette (Skoda Fabia). De broers en zussen Haut-Labourdette schitterden dit weekend omdat Romain, de broer van Florian, de derde plaats behaalde in het algemeen klassement en de FRGT-groep won aan het stuur van zijn Alpine A110 en ontneemt Riberi de grand slam door de laatste klassementsproef uit het programma te schrappen.

Frederik Casciani en Vincent Delaplanche (Skoda Fabia) completeren het podium. Op de zesde plaats plaatsen Gilles en Jérôme Kraus hun Renault Clio aan kop van de FRC4-groep voor een andere Clio, die van Kevin Bessi en Clément Gorda die de FrallyNat pakten. Nog steeds een Clio op de 10e plaats algemeen, maar dit keer in FRC5 met Patrick Magnou en Anthony Vilanova.