Jérémi Ancian tekent thuis een Grand Slam op hoog niveau door alle speciale evenementen te winnen.

gepubliceerde 13/05/2023 à 20:38

Gautier Calmels

Volledige doos voor Jérémi Ancian © Christophe Cornevaux

Jérémi Ancian vervolgde zaterdag vrolijk zijn weg op de klassementsproeven in de Ain Jura. Zonder concurrentie op zijn niveau was de Ain-piloot thuis een hit. Hij won alle klassementsproeven.

Zijn nummer twee van de dag ervoor, Mickaël Prévalet (Fabia R5), zat echter vast in SS5. Zijn bijrijder Matthieu Pagnier werd voor enkele controles overgebracht naar het ziekenhuiscentrum; hij moet twee ribben behandelen.

Aan het einde van de eerste lus deze zaterdag staan ​​Émilien Roux (Fabia R5) en David Lamarche (Alpine A110) stonden op de 2e en 3e plaats. De coureur uit Bourg-en-Bresse wist net als die uit Doubs zijn positie te behouden en voor het eerst op het podium te klimmen van een rallye van het Franse kampioenschap 2e divisie.

De Sarrazin Motorsport-coureur domineerde zijn deelnemersveld door te winnen met een voorsprong van 4'57''1 op Roux en 6'11''8 op Lamarche.

Journalist MotoGP, Nascar, Rallye France, Endurance en Classic... Onder andere.