Kenia – SS9: Eerste scratchtijd voor Neuville en Hyundai

Hyundai keerde terug in de wedstrijd tegen Toyota, met de beste tijd van Thierry Neuville tijdens SS9 van Safari Rally Kenya.

gepubliceerde 25/06/2022 à 09:05

Dorian Grangier

de Hyundai ont l’air bien plus en forme ce samedi. Thierry Neuville zette de eerste krastijd neer voor het Koreaanse merk tijdens Safari Rally Kenya. De Belg finishte de Elementaita special (15,08 km) in 8'37″0, slechts 9 tienden voorsprong op Sébastien Loeb, ook in goede vorm voor zijn terugkeer naar de rallye Keniaan.

De strijd om de eerste plaats en het algemene podium blijft woeden. Kalle Rovanperä (6e, +5″3) leidt nog steeds de race, 10 seconden voorsprong op Elfyn Evans (5e, +4″2). Takamoto Katsuta pakte een kleine seconde van de Welshman, maar zag zijn 3e plaats bedreigd door de terugkeer vanOtt Tanak, die de derde snelste tijd van SS3 neerzette, 9″1 achter Neuville.

Gus Greensmith a participé à la spéciale malgré une Ford bien amochée et sans pare-brise. Sans surprise, le pilote M Sport a finalement décidé d’abandonner après l’ES9. Adrian Fourmaux kwam niet aan de etappe en gaf ook op.