Macau F3 – Rosenqvist herstelt

gepubliceerde 21/11/2015 à 07:18

rappen

Antonio Giovinazzi nam de leiding door Felix Rosenqvist in te halen in de derde ronde, na de herstart na het in actie komen van de safety car. Omdat de Zweed in de eerste ronde al op voorsprong kwam, schoof de Italiaan bij de uitgang van de Lisboa-bocht naast Daniel Juncadella aan de rechterkant. Maar de coureurs van Fortec en Carlin kwamen met elkaar in botsing, waarbij de Spanjaard in een spin en in de rails werd gestuurd. Daarachter konden sommigen de opeenhoping niet vermijden, inclusief albon (Handtekening) of Ilott (Carlin).

Bij de finish kreeg Giovinazzi een drive through penalty, omgezet in een tijdstraf van 20 seconden, waardoor hij naar de 10e plaats degradeerde.
Rosenqvist herwon daardoor de eerste plaats in deze kwalificatierace. En zijn Charles Leclerc (Van Amersfoort), vanaf de start op de 3e rij geïnstalleerd, nooit meer dan drie seconden achter de twee leiders, die naar de tweede trede van het podium klommen. De Monegask, beste rookie, maakte zich nooit zorgen over Alex Sims (Double R), die de 4e plaats had overgenomen van Sam MacLeod (West Tec), en zelfs in de wielen van Rosenqvist eindigde, die in de laatste ronde moeite had met zijn remmen.

Dorian Boccolacci (Signature), die als 25e startte, kwam goed door het ongeval in de eerste ronde en klom naar de 12e plaats achter Jake Dennis en de 5e van de rookies voorop Lance wandeling.