Lausitzring – Kwalificatie 1: Lucas Auer domineert de eerste sessie

De eerste kwalificatiesessie van het weekend op de Lausitzring werd gewonnen door Lucas Auer (Mercedes AMG Team Winward Racing) in 1'30"654 voor Sheldon Van Der Linde (Schubert Motorsport) en Maro Engel (Mercedes AMG Team GruppeM Racing).

gepubliceerde 21/05/2022 à 12:08

Tom Trichereau

Voor de tweede ronde van DTM, het is Lucas Auer (Mercedes AMG Team Winward Racing) die pole position pakte in Duitsland. De Mercedes-coureur zette in de eerste kwalificatiesessie van het weekend de beste tijd neer in 1’30”654. De Oostenrijker heeft twee honderdsten voorsprong op Sheldon Van Der Linde (Schubert Motorsport) die naast hem op de startgrid zal starten voor de eerste race van het weekend. De Zuid-Afrikaan wist voor de twee Mercedessen van Maro Engel (Mercedes AMG Team GruppeM Racing) en Luca Stolz (Mercedes AMG Team HRT) te glippen.

De leider in het algemeen klassement na de eerste ronde in Portimao, Mirko Bortolotti (GRT), start vanaf de 9e plaats op de startgrid nadat hij 5 tienden achter poleman Lucas Auer is geëindigd. DTM-vicekampioen in 2020 en winnaar in Portugal Nico Mueller (Team Rosberg) eindigde de kwalificatie op de 14e plaats. Race 1 start om 13 uur Franse tijd.