Valencia, Race 1: CTF Delta Chandioux heeft zijn laatste woord nog niet gezegd

De eerste race van de Lamera Cup-seizoensfinale vond plaats in Valencia, Spanje.

gepubliceerde 12/11/2023 à 11:37

Dominique Dricot

© Lamera Cup

Is het het circuit van Valencia, waar de laatste is MotoGP van het seizoen, wie inspireerde de Lamera Cup-deelnemers om zich zo'n adembenemend scenario voor te stellen?

Deze zaterdag, na 129 ronden gereden tussen 14 uur en 30 uur, was het de Lamera 19 van Louis Marie en Paul Levet geassocieerd met Kenny Provost die won met 00 minuut en 29 seconden voorsprong op de 1 van GL Autosport Team gedeeld door Thierry Soave, Stéphane Di Duca en Julien Bros. De derde trede van het podium, op één ronde afstand, ging naar Ludovic Loeul, Hervé Tremblaye en Antoine Etienne 'Alma (R-Tremblaye).

De leiders in het kampioenschap (Emmanuel Orgeval, Benoît Gruau en Adrien Harang (L'Auto Leclerc) eindigden op de 4e plaats. Een resultaat waarmee hun rivalen aan het stuur van de Lamera 29 enkele kostbare punten in het kampioenschap kunnen pakken. Met veel zelfvertrouwen gaan ze vanmiddag de laatste ronde van zondag in topvorm aan, startend vanaf pole position.

Genoeg om deze laatste confrontatie tussen 9 en 30 uur nog spannender te maken.

Deze zaterdag ging de overwinning in Pro/Am, gekoppeld aan een zeer knappe 5e plaats in het algemeen klassement, naar Race Track Compétition dankzij Tommy Rollinger, Victor Dumont, Vincent Piquet en Gilles Bruckner.

Bij Heren won de Lamera GDM Racing 2 van Nourredine Tebbache, Frédéric Locatelli en Emmanuel Muller en eindigde op de 13e plaats.