Kamui Kobayashi keert terug naar NASCAR voor de Austin-ronde

Op 24 maart zal Kamui Kobayashi achter het stuur van een NASCAR zitten voor de ronde in Austin. Hij zal rijden onder de kleuren van het 23XI Racing-team.

gepubliceerde 13/03/2024 à 17:47

Kamui Kobayashi, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 2021 met Toyota.

Een jaar later is hij terug! Kamui Kobayashi zal weer rijden NASCAR na deelname aan een ronde in 2023 op het wegcircuit van Indianapolis. De voormalige piloot van F1 zal weer het stuur van de auto overnemen Toyota Camry nr. 67 van het 23XI Racing-team, maar dit keer in Austin, op 24 maart, op het Circuit of the Americas. Voor de gelegenheid wordt hij geassocieerd met Bubba Wallace en Tyler Reddick, de laatste winnaar ter plaatse.

Voor zijn eerste in NASCAR in Indianapolis eindigde de 37-jarige coureur, die als 28e startte, als 33e na een ingewikkelde race waarin hij twee spins meemaakte. Kamui Kobayashi verklaarde destijds, vóór deze ronde: “Het is eigenlijk mijn droom. Het is een belangrijke sport in de Verenigde Staten, en als ik in Europa loop, heb ik nooit de kans of gelegenheid gehad om in NASCAR te racen. Ik denk dat het moeilijk voor mij zal zijn, omdat het anders is dan alles wat ik tijdens mijn carrière heb meegemaakt. »

Kobayashi won de 24 Uren van Le Mans voor Toyota in 2021 en is sinds 2018 nooit lager dan de derde geëindigd. Hij eindigde zes keer op het podium in acht optredens in de iconische uithoudingsrace.