Chase Elliott op pole position in Martinsville

gepubliceerde 09/04/2022 à 12:52

Gautier Calmels

De Hendrick Motorsports-coureur tekent zijn tiende pole in zijn carrière en maakt een einde aan een kwalificatiedroogte die sinds de vierde race van het seizoen 10 had geduurd.

De kampioen van 2020 legde zijn beste ronde af in 19,694 seconden met een gemiddelde van 155 km/u, een snelheid die te vergelijken is met de 800 meter lengte van het circuit, de kleinste van het seizoen.

Chase Elliott, Chevrolet nr. 9 © Jared C. Tilton/Getty Images

Elliott deelt zaterdagavond de eerste rij met Aric Almirola.

Cole Custer, Chris Buescher en William Byron, Kevin Harvick, Christopher Bell, Kyle Larson, Brad Keselowski en Todd Gilliland completeren de Top 10.

Winnaar van de meest actieve coureur in Martinsville met 5 Grandmother Clocks, de trofee die aan de winnaar werd toegekend, Denny Hamlin behaalde slechts de 25e positie. Hij bewees vorige week door in Richmond op de draad te winnen dat hij wist dat hij de man van de laatste ronden was. Deze race heeft er 400, dus je zult door veel valkuilen moeten gaan om kans te maken op de overwinning. Tyler Reddick heeft ook een uitgesproken mening over de kwestie.